Reserveren
Restaurant ’t Spuihuis Spui 1 4611 GX Bergen op Zoom 0164 233196

Dineren

SPUIHUISMENU

Door de seizoenen, diversiteit, lokale ingrediënten en zeer betrouwbare leveranciers is dit menu altijd een plezier om samen te stellen.
Eerlijke producten, eigentijdse presentaties en internationale invloeden zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt in de keuze.

‘KLASSIEKERS VAN ’T SPUI’

Oplopend van voorgerechten naar hoofdgerechten

MAJESTIC OYSTERS €4 per stuk

Mooie en fijne oester uit Ierland! Geserveerd met Anima Aurea vinaigrette

STEAK TARTARE €14

Pancetta | Geschaafde Eidooier | Piccalilly | Parmezaan

SASHIMI VAN TONIJN €14

Gepickelde Venkel | Miso | Gepofte Rijst | Limoenschuim

IBERICO BUIKSPEK €13

Zacht Gegaard | Gelakt met Honing en Sinaasappel | Koolrabi | Macadamia

KREEFT & COQUILLE €16

Ravioli gevuld met Kreeft | Ragû van Groentes | Geroosterde Coquilles | Kreeftensaus

‘ROSSINI’ €27

Gesauteerde Runderlende | Bio Eendenlever | Rode Biet | Truffeljus

BOUILLABAISSE €27

Vis, Schaal en Schelpdieren | Schaaldieren Bisque | Rouille | Crostini

TARBOTFILET €29

Wilde Spinazie | Orecchiette | Oesterzwammen | Beurre Blanc met Gerookte Boter

AUSTRALISCH GRAIN FED RUND

Gecontroleerd en duurzaam kwaliteitsvlees

ENTRECÔTE VAN 350 GR.

Bereidingstijd 35 minuten – Wij garen dit vlees tot perfectie en vragen uw respect hiervoor.

Geroosterd op de Big Green Egg, getrancheerd en geserveerd met dragonboter, zeezout, grove peper, verse frites en groentes

Voor 2 personen of helemaal voor uzelf!

€54

Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.

SpuihuisKEUZEMENU

In dit menu hebben we de prijs-kwaliteit verhouding voorop gezet.
Uitgebalanceerde gerechten met liefde gemaakt en altijd supervers!
3 GANGEN €37 | 4 GANGEN €45
(LUNCH 2 GANGEN €27,50 | 3 GANGEN €37)
Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.
(V) = Deze gerechten zijn vegetarisch te bestellen

VOOR

BELGISCH RUND

Handgesneden lende van Bels Blauw rund, rettich, gember-limoen vinaigrette, sesam en gepofte rijst

KOUD GEROOKTE ZALMFILET

Gecombineerd met zoet-zure rode biet, groene appel, gerookte mayonaise en desem crostini

POMPOEN & KOOLRABI ☘️

Gemarineerde groentes op Flat Bread met zachte geitenkaas, avocado, tomaat en olijfolie

TUSSEN

MOSSELEN & CREVETTES

Uitgehaalde mosseltjes en crevettes in saus van kokos en kaffir, gepekelde wortel en olie van basilicum

ODE AAN DE WITLOF ☘️

Zacht gegaarde witlof, schuimige saus van witlof, crème en krokant van oude kaas

BLOEDWORST

Gebakken bloedworst met appel compote, aceto balsamico en zuurkool

HOOFD

DIAMANTHAAS & KALFSSUKADE

Gebraden diamanthaas met zachte sukade, krokante bloemkool, paddenstoeltjes en jus de veau

SCHELVISFILET & HOLLANDSE GARNALEN

Gebakken filet met Hollandse garnalen, bereidingen van selderij en beurre blanc met gerookte boter

ORIECCHETTE & TRUFFEL ☘️

Shi-take, groene asperge, wilde bladspinazie, Parmezaan en romige saus met truffel

Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.

☘️ = Deze gerechten zijn vegetarisch te bestellen

DESSERTS

(Inbegrepen bij het keuzemenu. Kazen €5 meerprijs)

HAZELNOOT & AMARENA KERS €9,00

Mousse van hazelnoot, Panna Cotta van kers, ijs van yoghurt en Amarena
🍇 ‘Sol del Reymos’, Moscatel, Spanje €6,00

PEER & KARAMEL €9,00

Compote van Doyenne d’ Comice peer, gezouten karamel en parfait van kaneel
🍇 Pedro Ximinez Nectar, Gonzalez Byass, Spanje €7,50

‘TARTE TATIN’ €9,00

Klassieke bereiding van gekarameliseerde appel met roomijs van tonkaboon
🍇 Trocken Beeren Auslese, Riesling, Duitsland €7,50

🍇 = Bijpassende wijnen

KAZEN VAN ‘KAAS & TOOST’ UIT HALSTEREN €14,00

5 soorten binnen en buitenlandse kazen met noten-rozijnenbrood en appelstroop

Allergenen? Vraag om advies 
en begeleiding bij het maken van een keuze.

INSPIRATIEMENU

‘Dit menu gaat en staat met de kwaliteit en luxe van de producten die hierin verwerkt zijn.
Nieuwe kooktechnieken gecombineerd met klassieke bieden samen een menu wat altijd verrast!
Dit geeft mij en de jongens in de keuken enorm veel diversiteit en creativiteit.
Het zijn fijne gerechten met uitgebalanceerde smaken. Alle gerechten serveren we als een tussengerecht formaat zodat het een licht en fijn menu is. Laat ons u verrassen!’

René

4 GANGEN MENU €54

Alleen geserveerd tijdens diner of lunch op zondag.

Enkel per tafel te bestellen.

WIJN SELECTIE

Bij alle gangen serveren wij u graag bijpassende wijnen. Altijd hoge kwaliteit, verrassend en complementair aan het gerecht.

4 GANGEN WIJNARRANGEMENT €30

Ook in ½ glazen te bestellen.

SPECIALEKOFFIE, THEE, LIKEUREN EN DIGESTIEVEN

PORT

CASA SANTA EUFEMIA

Op eiken en walnoten houtvaten gerijpte port met enorm veel expressie en diepgang.

In de geur vanille, tonkaboon, rozijnen en noten. De afdronk is lang en krachtig.

10 Y  €9|20 Y€14

THEE VAN FLEUR DE CAFÉ

Begeleid door onze huisgemaakte friandises

Earl Grey Superior | Bosvruchten | Aardbeien Explosie | Green Gunpowder | Roodbos Naturel | Rooibos Zoete Zonde | Nana Mint | Oma’s Appeltaart | Verse Munt

KOFFIE SPECIALS €8,50

Begeleid door onze huisgemaakte friandises

Irish Coffee – Irish Whiskey

Italian Coffee – Amaretto

French Coffee – Grand Marnier

Spanish Coffee – Tia Maria

Dutch Coffee – Jenever Matuur

Cream Coffee – Baileys

LIKEUREN €5,50

Amaretto Disaronno

 Drambuie

 Grand Marnier

 Limoncello

 Sambuca Molinari

 Cointreau

 D.O.M. Bénédictine

 Tia Maria

 Liqor 43

 Baileys

DIGESTIEVEN

COGNAC

Louis Royer, VS €7

Louis Royer, VSOP €11

ARMAGNAC

Chateau du Tariquet, Classique €6

Chateau du Tariquet, X.O. €12

CALVADOS

Lauriston Reserve Domfrontais €5

Lauriston Hors D’Age Domfrontais €13

 

GRAPPA

Mazetti d’ Altavilla, Nebbiolo, Barolo €6

 

RUM

Don Papa, Cask Mature, Filipines,10 Years €14

WHISKEY

Laguvulan,16 Years, Islay €15

Laphroaig Select Malt, Islay €9

Dalwhinnie, 15 Years Highlands €10

The Glennlivet Founders Reserve, Speyside €8