Spuihuis menu

Door de seizoenen, diversiteit, lokale ingrediënten en zeer betrouwbare leveranciers is dit menu altijd een plezier om samen te stellen.

 

Eerlijke producten, eigentijdse presentaties en internationale invloeden zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt in de keuze.

3 gangen keuzemenu €36

4 gangen keuzemenu €43

Voor

STEAK TARTARE VAN BELS BLAUW RUND

handgesneden, gepickelde groentes, savora mosterd, daslook

SASHIMI VAN ZALMFILET

miso, gepofte rijst, ingelegde venkel, limoen

TOMAAT & GEITENKAAS

bereidingen van tomaat, basilicum, 12 maanden oude geitenkaas, balsamico

2 BEREIDINGEN VAN EENDENLEVER

(+ €5) ravioli, cantharellen, mousse, compote van peer en gember

KING CRAB ‘COCKTAIL’

(+ €7,50) avocado, groene appel, yuzu vinaigrette, krokante krab

Tussen

LAMSSTOOFJE 14 UUR GEGAARD

fenegriek, gerookte paprika, yoghurt-lavas vinaigrette

AARDAPPEL, TRUFFEL & PREI

velouté, zwarte truffel, bieslookolie

GEGRATINEERDE COQUILLE ST. JACQUES

(+ €5) Pernod, peterselie, oude kaas

Hoofd

‘LABEL ROUGE’ PARELHOENFILET

tuinbonen, akkerchampignons, morillesaus, dragon

KABELJAUWFILET

zwarte quinoa, bos-ui & peen, kerrie, crime fraiche

KALFSSTAARTSTUK VAN DE BIG GREEN EGG

knolselderij, zwarte knoflook, rode biet, kalfssukade

NOORDZEE TARBOTFILET

(+ €7,50) zeegroentes, courgette, Zeeuwse mosselen, kreeftenjus

OSSENHAAS VAN GRAIN FED AUSTRALISCH RUND

(+ €7,50) bereidingen van paddenstoelen, witlof, krokante bloemkool, jus van rode wijn

Na

MANGO, ANANAS & PASSIEVRUCHT

sable breton, panna cotta van ananas, parfait van mango, gel van passievrucht

CHOCOLADE & CITRUS

luchtige mousse, cremeaux, citrus bereidingen, merengue

KARAMEL & PISTACHE

karamel fudge met zeezout, pistache crime, roomijs, krokante karamel

KAZEN VAN ‘KAAS & TOOST’ UIT HALSTEREN

(+ €5) 5 Soorten | Notenbrood | Gedroogd Fruit | Noten

Allergenen? Vraag om advies 
en begeleiding bij het maken van een keuze.

Menu van René

‘Jarenlang van proberen, vallen, opstaan en nog een keer vallen hebben we eindelijk de innerlijke rust gevonden die we nodig hebben om subtiel te koken. De gerechten zijn frisser, transparanter en begrijpelijk voor iedereen.

 

Hier en daar proberen we u uit te dagen en te kiezen voor de gerechten die een reflectie zijn van mijn keukentje, de omgeving en diens fantastische en jonge koks. De selectie van wijn bij de gerechten zijn gebaseerd op duidelijk overeenstemmende smaakprofielen en persoonlijke voorkeuren.’

4 gangen €50

Wijn Selectie bij de gerechten €28

 

5 gangen €62,50

Wijn Selectie bij de gerechten €35

 

Samengesteld uit het huidige aanbod van de seizoenen, de vissers, de telers en de slagers. De gerechten dragen hetzelfde formaat en zijn opbouwend in smaak. Het menu wordt per dag samengesteld en uitgewerkt. Zo houden we het voor u en ons spannend!

Speciale Koffie, Thee, Dessertwijnen en Digestieven

THEE VAN FLEUR DE CAFÉ

EARL GREY SUPERIEUR | BOSVRUCHTEN AARDBEIEN EXPLOSIE | GREEN GUNPOWDER ROOIBOS NATUREL | ROOIBOS ZOET ZONDE ZORGELOOS KRUIDENTHEE | NANA MINT OMA’S APPELTAART | VERSE MUNT

Koffie Specials

Irish Coffee

Irish whiskey

Italian Coffee

Amaretto

French Coffee

Grand Marnier

Spanish coffee

Tia Maria

Dutch Coffee

Jenever Matuur

Cream coffee

Baileys

Likeuren

Amaretto Disaronno | Drambuie
Grand Marnier | Limoncello Santocci
Sambucca Molinari | Cointreau
D.O.M. Bénédictine | Tia Maria
Licor 43 | Baileys

€5,50

Porto

Quinta de vallado, tawny | 10 y

De port rijpt vele jaren op eikenhouten vaten waarna de definitieve blend wordt gevormd van de diversiteit aan druiven. Zeer rijke geur met gekonfijt fruit. Krachtig en elegant met zeer lange afdronk.
€9

Quinta de vallado, tawny | 20 Y

Door een nog langere rijping van de port wordt en een nog diepere smaak vergaard. Denk aan tonen van sigaar en donker fruit. Rijk, vol met sap en een bijna satijnen mondgevoel.
€15

Sherry

‘el canado’ pedro ximinez

filmend, dik, stroperig en prachtig in balans. Denk hierbij aan smaken als pure chocolade, honing en drop.
€7

Valdespino, Don Gonzalez VOS Sherry

1 van de oudste Sherry producenten. Mahonie van kleur, en geurt naar karamel, geroosterde amandel, rozijnen en abrikoos. Minutenlange afdronk!
€12

Dessertwijn

De muller, solera, 1954

Gemaakt van garnacha druiven. Mooie, heldere amberkleur met geuren van noten, gedroogd fruit en getoaste specerijen. Een heel bijzonder glas uit het jaar 1954!
€9

Casa silva, late harvest

Gemaakt van semillon en gewürztraminer druiven. Geuren als lychee, meloen, ananas, limoen en perzik. Aangenaam zuurtje van de 15% semillon.
€6,5

Payes tokaj hegyalja, late harvest

Gemaakt van de hongaarse druif harslevelu. Geuren als vanille, bloemen, wit
fruit en linde. Leuk feitje; De kelders van dit wijnhuis zijn opgenomen in de werelderfgoed lijst.
€8

San marzano, primitivo di manduria, dolce

Een rode dessertwijn die 12 maanden heeft gerijpt op frans en Amerikaanse houten vaten. Kersen, vijgen, krentjes, chocolade en honing. Sensationeel glas wijn!
€6

Unieke selectie

Le ruminant des vignes 2012

Een vreemde vogel uit de Casgogne produceert deze unieke wijn. Een beperkte oplage. Het start als een witte wijn gemaakt van 100% Gros Manseng. Er volgt een natuurlijke gisting wat langer duurt als reguliere wijn. Het wordt dus als het ware een sherry. De smaak is echt iets heel gaafs; zeer geconcentreerd, energiek, karamel, noten, zuren, gedroogd fruit en rozijnen. Dit is een prachtige begeleider van een stevige kaasplank.
€12