Reserveren
Restaurant ’t Spuihuis Spui 1 4611 GX Bergen op Zoom 0164 233196

Dineren

SPUIHUISMENU

Door de seizoenen, diversiteit, lokale ingrediënten en zeer betrouwbare leveranciers is dit menu altijd een plezier om samen te stellen.
Eerlijke producten, eigentijdse presentaties en internationale invloeden zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt in de keuze.

‘KLASSIEKERS VAN ’T SPUI’

Oplopend van voorgerechten naar hoofdgerechten

MAJESTIC OYSTERS €4 per stuk

Mooie en fijne oester uit Ierland! Geserveerd met Anima Aurea vinaigrette

SASHIMI VAN TONIJN €15

Gepickelde Komkommer | Miso | Gepofte Rijst | Mierikswortel

BUIKSPEK VAN IBERICO €14

14 H Gegaard | Krokant Gebakken | Gemarineerde Venkel | Piment d’ Espelette

PATA NEGRA & COQUILLE €18

Witte Asperges | Dun gesneden Pata Negra | Gebrande Coquille | Hazelnoot

KREEFT & LANGOUSTINE €16

Ravioli gevuld met Kreeft | Langoustine | Beurre Blanc | Ragû van Schaaldieren

KALFSSUKADE €23

Zachte Sukade | Diverse Paddenstoeltjes | Mini Asperges | Truffel | Aardappelkaantjes

BOUILLABAISSE €27

Vis, Schaal en Schelpdieren | Kreeftenbisque | Rouille | Crostini

TARBOTFILET & ASPERGE €31

Risotto met Oosterschelde Paling | Groene Kruiden | Witte Asperge | Beurre Blanc met Daslook

 

AUSTRALISCH GRAIN FED RUND

Gecontroleerd en duurzaam kwaliteitsvlees

ENTRECÔTE VAN 350 GR.

Bereidingstijd 35 minuten – Wij garen dit vlees tot perfectie en vragen uw respect hiervoor.

Geroosterd op de Big Green Egg, getrancheerd en geserveerd met dragonboter, zeezout, grove peper, verse frites en groentes

Voor 2 personen of helemaal voor uzelf!

€54

Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.

SpuihuisKEUZEMENU

In dit menu hebben we de prijs-kwaliteit verhouding voorop gezet.
Uitgebalanceerde gerechten met liefde gemaakt en altijd supervers!
3 GANGEN €37 | 4 GANGEN €45
(LUNCH 2 GANGEN €27,50 | 3 GANGEN €37)
Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.
(V) = Deze gerechten zijn vegetarisch te bestellen

VOOR

STEAK TARTARE

Handgesneden tartaar van Bels rund, rettich, gember-limoen vinaigrette, mierikswortel en gepofte rijst

KOUD GEROOKTE ZALMFILET

Gecombineerd met salade van Thoolse aardappel, doperwtjes, asperge en dille-keffir vinaigrette

BUFFEL MOZZARELLA & TOMAAT ☘️

Bereidingen van tomaat met zachte buffel mozzarella, olijfolie, basilicum en desem crostini

TUSSEN

OOSTERSCHELDE KREEFTENBISQUE

Klassiek bereid met Cognac, geslagen room, Hollandse garnalen en anijs

IBERICO VARKENSWANG

Geroosterd op houtskool, zacht gegaard en gelakt met Aceto Balsamico, mini kool en jus van paprika

ODE AAN DE ASPERGE ☘️

Zacht gegaarde witte asperges, croquetje van asperge, aardappel en Hollandaise met citroen

HOOFD

BEREIDINGEN VAN LAM

Rouleau van het haasje, ‘goulash’ van de bout, aardpeer, bospeen, geitenkaas en Dukkah

SKREIFILET & RATATOUILLE

Gebakken skreifilet met fijne ratatouille, saffraan beurre blanc en zeegroente

ORECCHIETTE & ASPERGE ☘️

Shi-take, witte asperge, wilde bladspinazie, Parmezaan en romige saus met truffel

Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.

☘️ = Deze gerechten zijn vegetarisch te bestellen

DESSERTS

(Inbegrepen bij het keuzemenu. Kazen €5 meerprijs in het menu)

WORTEL & SINAASAPPEL €9,00

Taart van lokale peentjes met honing, hazelnootjes, dadels en parfait van sinaasappel en kardamom

🍇 Pedro Ximinez Nectar, Gonzalez Byass, Spanje €6,00

YOGHURT & WITTE CHOCOLADE €9,00

Panna Cotta van yoghurt en vanille met Granny Smith, klaverzuring, basilicum en witte chocolade

🍇 Trocken Beeren Auslese, Riesling, Duitsland €7,50

‘TOMPOUCE’ VAN BRABANTSE WAL AARDBEIEN €9,00

Gekarameliseerd bladerdeeg, aardbeien gemarineerd in balsamico en ‘Creme Suisse’

🍇 ‘Sol del Reymos’, Moscatel, Spanje €6,00

KAZEN VAN ‘KAAS & TOOST’ UIT HALSTEREN €14,00

5 soorten binnen en buitenlandse kazen met noten-rozijnenbrood en Aceto Balsamico

🍇 = Bijpassende wijnen

Allergenen? Vraag om advies 
en begeleiding bij het maken van een keuze.

INSPIRATIEMENU

‘Dit menu gaat en staat met de kwaliteit en luxe van de producten die hierin verwerkt zijn.
Nieuwe kooktechnieken gecombineerd met klassieke bieden samen een menu wat altijd verrast!
Dit geeft mij en de jongens in de keuken enorm veel diversiteit en creativiteit.
Het zijn fijne gerechten met uitgebalanceerde smaken. Alle gerechten serveren we als een tussengerecht formaat zodat het een licht en fijn menu is. Laat ons u verrassen!’

René

4 GANGEN MENU €54

Alleen geserveerd tijdens diner of lunch op zondag.

Enkel per tafel te bestellen.

WIJN SELECTIE

Bij alle gangen serveren wij u graag bijpassende wijnen. Altijd hoge kwaliteit, verrassend en complementair aan het gerecht.

4 GANGEN WIJNARRANGEMENT €30

Ook in ½ glazen te bestellen.

SPECIALEKOFFIE, THEE, LIKEUREN EN DIGESTIEVEN

PORT

CASA SANTA EUFEMIA

Op eiken en walnoten houtvaten gerijpte port met enorm veel expressie en diepgang.

In de geur vanille, tonkaboon, rozijnen en noten. De afdronk is lang en krachtig.

10 Y  €9|20 Y€14

THEE VAN FLEUR DE CAFÉ

Begeleid door onze huisgemaakte friandises

Earl Grey Superior | Bosvruchten | Aardbeien Explosie | Green Gunpowder | Roodbos Naturel | Rooibos Zoete Zonde | Nana Mint | Oma’s Appeltaart | Verse Munt

KOFFIE SPECIALS €8,50

Begeleid door onze huisgemaakte friandises

Irish Coffee – Irish Whiskey

Italian Coffee – Amaretto

French Coffee – Grand Marnier

Spanish Coffee – Tia Maria

Dutch Coffee – Jenever Matuur

Cream Coffee – Baileys

LIKEUREN €5,50

Amaretto Disaronno

 Drambuie

 Grand Marnier

 Limoncello

 Sambuca Molinari

 Cointreau

 D.O.M. Bénédictine

 Tia Maria

 Liqor 43

 Baileys

DIGESTIEVEN

COGNAC

Louis Royer, VS €7

Louis Royer, VSOP €11

ARMAGNAC

Chateau du Tariquet, Classique €6

Chateau du Tariquet, X.O. €12

CALVADOS

Lauriston Reserve Domfrontais €5

Lauriston Hors D’Age Domfrontais €13

 

GRAPPA

Mazetti d’ Altavilla, Nebbiolo, Barolo €6

 

RUM

Don Papa, Cask Mature, Filipines,10 Years €14

WHISKEY

Laguvulan,16 Years, Islay €15

Laphroaig Select Malt, Islay €9

Dalwhinnie, 15 Years Highlands €10

The Glennlivet Founders Reserve, Speyside €8