Spuihuis menu

Door de seizoenen, diversiteit, lokale ingrediënten en zeer betrouwbare leveranciers is dit menu altijd een plezier om samen te stellen.

 

Eerlijke producten, eigentijdse presentaties en internationale invloeden zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt in de keuze.

3 gangen keuzemenu €35

4 gangen keuzemenu €42

Voor

STEAK TARTARE VAN BELS BLAUW RUND

Handgesneden | Klassiek aangemaakt | Tomaat | Basilicum

SASHIMI VAN ZEEBAARS

Miso | Gembersorbet | Krokante Rijst | Limoen

MONTFORT EEND

Dun Gesneden | Mousse van Eendenlever | Vlierbloesem | Gepickelde rode bessen

GEROOKTE ZALMFILET VAN ’T VISHUYS

(+ €5) Geitenyoghurt | Gerookte Forelkuit | Dille Vinaigrette | Komkommer

COQUILLE ST. JACQUES ‘THERMIDORE’

(+ €7,50) Gegratineerd | Gruyere | Sjalot | Dragon

Tussen

ZACHT GEGAARD BUIKSPEK

Vadouvan | Luchtige Aardappel | Gerookte Ui

BISQUE VAN BERGSE STRANDKRABBEN

Rouille | Geslagen Room | Bieslook

RAVIOLI VAN GANZENLEVER

(+ €5) Peterselie | Truffeljus | Padano

Hoofd

‘LABEL ROUGE’ HOENDERFILET

Morillejus | Tuinbonen | Gekonfijte Aardappel | Eekhoorntjesbrood

ROODBAARSFILET

Crème van gerookte paprika | Ratatouille | Verveine | Geroosterde Amandel

SUKADE & STAARTSTUK VAN MRIJ KALF

Gelakt met jus van Zwarte Knoflook | Pastinaak | Kaantjes | Pata Negra

TARBOTFILET

(+ €7,50) Gebakken in peterselie-citroen boter | Kreeftenjus | Zeegroente

OSSENHAAS VAN GRAIN FED AUSTRALISCH RUND

(+ €7,50) Bereidingen van Paddenstoelen | Gekonfijte Sjalot | Jus met Rode Wijn

Na

CHOCOLADE & FRAMBOOS

Ganache Taart | Ingelegde Framboos | Jus van Framboos | Sorbet van Framboos

CITRUS TARTELETTE

Merengue | Limoen, Yuzu & Sinaasappel | Vanille | Lemoncurd

MANGO & PASSIEVRUCHT

Witte Chocolade Fudge | Parfait van Mango | Panna Cotta van Passievrucht | Mango Chutney

KAZEN VAN ‘KAAS & TOOST’ UIT HALSTEREN

(+ €5) 5 Soorten | Notenbrood | Gedroogd Fruit | Noten

Allergenen? Vraag om advies 
en begeleiding bij het maken van een keuze.

Menu van René

‘Jarenlang van proberen, vallen, opstaan en nog een keer vallen hebben we eindelijk de innerlijke rust gevonden die we nodig hebben om subtiel te koken. De gerechten zijn frisser, transparanter en begrijpelijk voor iedereen.

 

Hier en daar proberen we u uit te dagen en te kiezen voor de gerechten die een reflectie zijn van mijn keukentje, de omgeving en diens fantastische en jonge koks. De selectie van wijn bij de gerechten zijn gebaseerd op duidelijk overeenstemmende smaakprofielen en persoonlijke voorkeuren.’

4 gangen €50

Wijn Selectie bij de gerechten €28

 

5 gangen €62,50

Wijn Selectie bij de gerechten €35

 

Samengesteld uit het huidige aanbod van de seizoenen, de vissers, de telers en de slagers. De gerechten dragen hetzelfde formaat en zijn opbouwend in smaak. Het menu wordt per dag samengesteld en uitgewerkt. Zo houden we het voor u en ons spannend!

Nagerechten

Met zorg en precisie bereid door onze Patissier. Allemans vriendjes tot wat complexere nagerechten en onvervalste klassiekers zoals onze Crème Brûllée, geven u ruim keuze in uw eigen smaak.

 

Mocht u een dessert volledig naar eigen wens willen, spelen we hier graag op in!

A la carte

Cremé Brûllée

Klassieke bereiding | Vanille | Karamel | Roomijs
€7,50

DIVERSE BOLLETJES IJS VAN CRUSIO

3 Smaken | Dagelijks Variërend
€7,50

Kazen van ‘Kaas & Toost’ uit Halsteren

5 soorten | Notenbrood | Gedroogd fruit
€14,50

THEE VAN FLEUR DE CAFÉ

EARL GREY SUPERIEUR | BOSVRUCHTEN AARDBEIEN EXPLOSIE | GREEN GUNPOWDER ROOIBOS NATUREL | ROOIBOS ZOET ZONDE ZORGELOOS KRUIDENTHEE | NANA MINT OMA’S APPELTAART | VERSE MUNT

Koffie Specials

Irish Coffee

Irish whiskey

Italian Coffee

Amaretto

French Coffee

Grand Marnier

Spanish coffee

Tia Maria

Dutch Coffee

Jenever Matuur

Cream coffee

Baileys

Likeuren

Amaretto Disaronno | Drambuie
Grand Marnier | Limoncello Santocci
Sambucca Molinari | Cointreau
D.O.M. Bénédictine | Tia Maria
Licor 43 | Baileys

€5,50

Porto

Quinta de vallado, tawny | 10 y

De port rijpt vele jaren op eikenhouten vaten waarna de definitieve blend wordt gevormd van de diversiteit aan druiven. Zeer rijke geur met gekonfijt fruit. Krachtig en elegant met zeer lange afdronk.
€9

Quinta de vallado, tawny | 20 Y

Door een nog langere rijping van de port wordt en een nog diepere smaak vergaard. Denk aan tonen van sigaar en donker fruit. Rijk, vol met sap en een bijna satijnen mondgevoel.
€15

Sherry

‘el canado’ pedro ximinez

filmend, dik, stroperig en prachtig in balans. Denk hierbij aan smaken als pure chocolade, honing en drop.
€7

Valdespino, Don Gonzalez VOS Sherry

1 van de oudste Sherry producenten. Mahonie van kleur, en geurt naar karamel, geroosterde amandel, rozijnen en abrikoos. Minutenlange afdronk!
€12

Dessertwijn

De muller, solera, 1954

Gemaakt van garnacha druiven. Mooie, heldere amberkleur met geuren van noten, gedroogd fruit en getoaste specerijen. Een heel bijzonder glas uit het jaar 1954!
€9

Casa silva, late harvest

Gemaakt van semillon en gewürztraminer druiven. Geuren als lychee, meloen, ananas, limoen en perzik. Aangenaam zuurtje van de 15% semillon.
€6,5

Payes tokaj hegyalja, late harvest

Gemaakt van de hongaarse druif harslevelu. Geuren als vanille, bloemen, wit
fruit en linde. Leuk feitje; De kelders van dit wijnhuis zijn opgenomen in de werelderfgoed lijst.
€8

San marzano, primitivo di manduria, dolce

Een rode dessertwijn die 12 maanden heeft gerijpt op frans en Amerikaanse houten vaten. Kersen, vijgen, krentjes, chocolade en honing. Sensationeel glas wijn!
€6

Unieke selectie

Le ruminant des vignes 2012

Een vreemde vogel uit de Casgogne produceert deze unieke wijn. Een beperkte oplage. Het start als een witte wijn gemaakt van 100% Gros Manseng. Er volgt een natuurlijke gisting wat langer duurt als reguliere wijn. Het wordt dus als het ware een sherry. De smaak is echt iets heel gaafs; zeer geconcentreerd, energiek, karamel, noten, zuren, gedroogd fruit en rozijnen. Dit is een prachtige begeleider van een stevige kaasplank.
€12