Spuihuis menu

Door de seizoenen, diversiteit, lokale ingrediënten en zeer betrouwbare leveranciers is dit menu altijd een plezier om samen te stellen.

 

Eerlijke producten, eigentijdse presentaties en internationale invloeden zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt in de keuze.

3 gangen keuzemenu €36

4 gangen keuzemenu €44

Voor

VOORGERECHTEN

 

STEAK TARTARE

Ons absolute signatuur gerecht! Handgesneden en klassiek aangemaakt, geserveerd met gedroogde en gepekelde eidooier, Savora mosterd en krokante Pancetta

 

NOORSE ZALMFILET

Zalm 24 uur gemarineerd met dille, Muscovado suiker en zeezout. Mooie moot geserveerd met rilette van de zalm, dun gesneden fris-zure venkel, dille-keffir vinaigrette en mierikswortel

 

MOZZARELLA & TOMAAT

Mozzarella gemaakt van hoge kwaliteit buffelmelk, geserveerd met allerlei bereidingen van tomaat opgefrist met Aceto Balsamico, basilicum en groene olijf

 

KALFSCARPACCIO & PATA NEGRA (+5)

Dun gesneden lende van Maas Rijn Ijsel kalf, 18 maanden gerijpte Parmezaanse kaas, dun gesneden Pata Negra en mayonaise van zwarte truffel

 

KING CRAB & HOLLANDSE GARNALEN (+8,5)

Uitgehaalde King Crab en Hollandse garnalen aangemaakt met kerrie creme geserveerd citrus, bindsla en krabkoekje

Tussen

TUSSENGERECHTEN

 

BOERDERIJKIP & TRUFFEL

Gekonfijte en geplukte boerderijkip (Label Rouge) aangemaakt met truffel, kletskop van kippenhuid en beukenzwammetjes

 

VICHYSSOISE

Romige soep op basis van aardappel, prei en laurier met gerookte paling, bieslook en hazelnootolie

 

RAVIOLI VAN KREEFT & LANGOUSTINE (+8,5)

Ravioli gevuld met kreeft in stevige ‘Ragû’ van schaaldieren en krokante groentes met kort geroosterde langoustine en schuime Beurre Blanc

 

FOIE GRAS (+5)

Gebakken eendenlever met groene appel en vinaigrette van framboos en rode biet. Superklassiek maar bijzonder lekker!

Hoofd

HOOFDGERECHTEN

 

KALFSSUKADE & BLOEMKOOL

De kalfssukade word eerst geroosterd op de Big Green Egg, daarna zacht gegaard op lage tempratuur, geserveerd in eigen jus en allerlei bereidingen van de bloemkool

 

ZEEBAARSFILET

Gebakken op de huid en geserveerd met gegrilde courgette, groene asperge, artisjok, tomaat en paprika coulis

 

FREGULA SARDA

Pastasoort uit Sardinië bereid als risotto met groene kruiden, knoflook en sjalot. Erbij diverse bospaddenstoelen, croquetjes van eekhoorntjesbrood en warm schuim van Parmezaanse kaas

 

OSSENHAAS (+8,5)

Gebraden ossenhaas van Australisch ‘Grain Fed’ rund. Mals en gemarmerd vlees, gebraden in rozemarijnboter en geserveerd met seizoensgroente en truffeljus

 

TARBOTFILET (+8,5)

Gebakken tarbotfilet met groene groentes gestoofd in ponzu en limoen, creme van gember en wortel en kreeftensaus

Na

NAGERECHTEN

 

SOLERO

Smaakjes van ons favoriete ijsje maar dan anders! Mango, passievrucht, vanille, witte chocolade en ananas

 

CRÉME BRÛLÈE

Klassieke bereiding van volle room, eidooier, tonkaboon en suiker. Het receptuur is er 1 van de allereerste van de geschiedenis van ’t Spui!

 

CITRUS TARTELETTE

Tartelette van citrusfruit en lemoncurd geparfumeerd met verveine afgemaakt met merengue, sorbet van zwarte bes en geraspte bittere chocolade

 

KAZEN VAN ‘KAAS & TOOST’ UIT HALSTEREN (+5)

5 kaassoorten geserveerd met Kletzenbrood, gedroogde dadels en walnoten

Allergenen? Vraag om advies 
en begeleiding bij het maken van een keuze.

Menu van René

‘Jarenlang van proberen, vallen, opstaan en nog een keer vallen hebben we eindelijk de innerlijke rust gevonden die we nodig hebben om subtiel te koken. De gerechten zijn frisser, transparanter en begrijpelijk voor iedereen.

 

Hier en daar proberen we u uit te dagen en te kiezen voor de gerechten die een reflectie zijn van mijn keukentje, de omgeving en diens fantastische en jonge koks. De selectie van wijn bij de gerechten zijn gebaseerd op duidelijk overeenstemmende smaakprofielen en persoonlijke voorkeuren.’

4 gangen €50

Wijn Selectie bij de gerechten €28

 

5 gangen €62,50

Wijn Selectie bij de gerechten €35

 

Samengesteld uit het huidige aanbod van de seizoenen, de vissers, de telers en de slagers. De gerechten dragen hetzelfde formaat en zijn opbouwend in smaak. Het menu wordt per dag samengesteld en uitgewerkt. Zo houden we het voor u en ons spannend!

Speciale Koffie, Thee, Dessertwijnen en Digestieven

THEE VAN FLEUR DE CAFÉ

EARL GREY SUPERIEUR | BOSVRUCHTEN AARDBEIEN EXPLOSIE | GREEN GUNPOWDER ROOIBOS NATUREL | ROOIBOS ZOET ZONDE ZORGELOOS KRUIDENTHEE | NANA MINT OMA’S APPELTAART | VERSE MUNT

Koffie Specials

Irish Coffee

Irish whiskey

Italian Coffee

Amaretto

French Coffee

Grand Marnier

Spanish coffee

Tia Maria

Dutch Coffee

Jenever Matuur

Cream coffee

Baileys

Likeuren

Amaretto Disaronno | Drambuie
Grand Marnier | Limoncello Santocci
Sambucca Molinari | Cointreau
D.O.M. Bénédictine | Tia Maria
Licor 43 | Baileys

€5,50

Porto

Quinta de vallado, tawny | 10 y

De port rijpt vele jaren op eikenhouten vaten waarna de definitieve blend wordt gevormd van de diversiteit aan druiven. Zeer rijke geur met gekonfijt fruit. Krachtig en elegant met zeer lange afdronk.
€9

Quinta de vallado, tawny | 20 Y

Door een nog langere rijping van de port wordt en een nog diepere smaak vergaard. Denk aan tonen van sigaar en donker fruit. Rijk, vol met sap en een bijna satijnen mondgevoel.
€15

Sherry

‘el canado’ pedro ximinez

filmend, dik, stroperig en prachtig in balans. Denk hierbij aan smaken als pure chocolade, honing en drop.
€7

Valdespino, Don Gonzalez VOS Sherry

1 van de oudste Sherry producenten. Mahonie van kleur, en geurt naar karamel, geroosterde amandel, rozijnen en abrikoos. Minutenlange afdronk!
€12

Dessertwijn

De muller, solera, 1954

Gemaakt van garnacha druiven. Mooie, heldere amberkleur met geuren van noten, gedroogd fruit en getoaste specerijen. Een heel bijzonder glas uit het jaar 1954!
€9

Casa silva, late harvest

Gemaakt van semillon en gewürztraminer druiven. Geuren als lychee, meloen, ananas, limoen en perzik. Aangenaam zuurtje van de 15% semillon.
€6,5

Payes tokaj hegyalja, late harvest

Gemaakt van de hongaarse druif harslevelu. Geuren als vanille, bloemen, wit
fruit en linde. Leuk feitje; De kelders van dit wijnhuis zijn opgenomen in de werelderfgoed lijst.
€8

San marzano, primitivo di manduria, dolce

Een rode dessertwijn die 12 maanden heeft gerijpt op frans en Amerikaanse houten vaten. Kersen, vijgen, krentjes, chocolade en honing. Sensationeel glas wijn!
€6

Unieke selectie

Le ruminant des vignes 2012

Een vreemde vogel uit de Casgogne produceert deze unieke wijn. Een beperkte oplage. Het start als een witte wijn gemaakt van 100% Gros Manseng. Er volgt een natuurlijke gisting wat langer duurt als reguliere wijn. Het wordt dus als het ware een sherry. De smaak is echt iets heel gaafs; zeer geconcentreerd, energiek, karamel, noten, zuren, gedroogd fruit en rozijnen. Dit is een prachtige begeleider van een stevige kaasplank.
€12