Spuihuis menu

Door de seizoenen, diversiteit, lokale ingrediënten en zeer betrouwbare leveranciers is dit menu altijd een plezier om samen te stellen.

 

Eerlijke producten, eigentijdse presentaties en internationale invloeden zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt in de keuze.

3 gangen keuzemenu €36

4 gangen keuzemenu €44

Voor

STEAK TARTARE

Onze absolute klassieker! Handgesneden en klassiek aangemaakt met gepekelde en geschaafde eidooier en gerookte Pancetta

 

SASHIMI VAN ZALMFILET

Gemarineerde zalmfilet ingelegd in miso met mierikswortel, gepofte rijst, limoen, komkommer en rettich

 

GEITENKAAS & CRUDITÉ

Zachte geitenkaas met gemarineerde pompoen, bospeen, venkel, dadel, pistache en sinaasappel-sherry vinaigrette

 

HOLLANDS KALF & PATA NEGRA +5,00

Dun gesneden lende van Hollands kalf met dragon crème, Parmezaan, 18 maanden gerijpte Pata Negra, cresson en hazelnootjes

 

‘PETIT BOUILLABAISSE’ +7,50

King Crab, Hollandse garnalen en Gamba overgoten met schaaldieren bisque, rouille en crostini

Tussen

KALFSSUKADE & GEROOKTE UI

14 uur gegaarde sukade in eigen jus met beukenzwammetjes, gerookte ui en Madeira

 

CAPPUCCINO VAN KOKOS & KAFFIR

Romige soep van kokosmelk, kaffir, citroengras, bos-ui en olie van basilicum

 

RAVIOLI VAN KREEFT & COQUILLE +7,50

Ravioli met kreeftenvlees, geroosterde coquille, ingelegde tomaat, bieslook, olijfolie en schuimige Beurre Blanc

Hoofd

KABELJAUWFILET

Gebakken filet met crème van lokale zoete aardappel, zuurkool en saus van Savora mosterd

 

HERTENLENDE & WILDSTOVERIJ

Gebraden hertenlende met pastinaak, stoverij met specerijen, rode kool en jus van zwarte knoflook

 

BLOEMKOOL & RODE BIET

Bereidingen van bloemkool, rode biet gegaard in Aceto Balsamico artisjok en geschaafde Pecorino

 

AUSTRALISCHE GRAIN FED OSSENHAAS +€8,50

Gebraden en getrancheerde ossenhaas met wilde bospaddenstoeltjes, witlof gegaard in rozemarijn boter en eigen jus
TARBOTFILET +€8,50

Gebakken tarbotfilet met Orecciette, cantharellen, wilde bladspinazie en gerookte beurre blanc

Na

ROOD FRUIT & CHOCOLADE

Allerlei bereidingen van 3 soorten chocolade, framboos, kers en zwarte bes met merengue en sorbet

 

GIESER WILDEMAN PEER

Warme peer gegaard in specerijensiroop met parfait van vanille, steranijs en kaneel, bladerdeeg en karamel

 

CRÉME BRÛLÈE

Klassieke bereiding van volle room, eidooier, tonkaboon en suiker. Het receptuur is er 1 van de allereerste van de geschiedenis van ’t Spui!

 

KAZEN VAN ‘KAAS & TOOST’ UIT HALSTEREN +€5,00

5 kaassoorten geserveerd met notenbroodje en compote van vijgen

Allergenen? Vraag om advies 
en begeleiding bij het maken van een keuze.

Menu van René

‘Jarenlang van proberen, vallen, opstaan en nog een keer vallen hebben we eindelijk de innerlijke rust gevonden die we nodig hebben om subtiel te koken. De gerechten zijn frisser, transparanter en begrijpelijk voor iedereen.

 

Hier en daar proberen we u uit te dagen en te kiezen voor de gerechten die een reflectie zijn van mijn keukentje, de omgeving en diens fantastische en jonge koks. De selectie van wijn bij de gerechten zijn gebaseerd op duidelijk overeenstemmende smaakprofielen en persoonlijke voorkeuren.’

4 gangen €50

Wijn Selectie bij de gerechten €28

 

5 gangen €62,50

Wijn Selectie bij de gerechten €35

 

Samengesteld uit het huidige aanbod van de seizoenen, de vissers, de telers en de slagers. De gerechten dragen hetzelfde formaat en zijn opbouwend in smaak. Het menu wordt per dag samengesteld en uitgewerkt. Zo houden we het voor u en ons spannend!

Speciale Koffie, Thee, Dessertwijnen en Digestieven

THEE VAN FLEUR DE CAFÉ

EARL GREY SUPERIEUR | BOSVRUCHTEN AARDBEIEN EXPLOSIE | GREEN GUNPOWDER ROOIBOS NATUREL | ROOIBOS ZOET ZONDE ZORGELOOS KRUIDENTHEE | NANA MINT OMA’S APPELTAART | VERSE MUNT

Koffie Specials

Irish Coffee

Irish whiskey

Italian Coffee

Amaretto

French Coffee

Grand Marnier

Spanish coffee

Tia Maria

Dutch Coffee

Jenever Matuur

Cream coffee

Baileys

Likeuren

Amaretto Disaronno | Drambuie
Grand Marnier | Limoncello Santocci
Sambucca Molinari | Cointreau
D.O.M. Bénédictine | Tia Maria
Licor 43 | Baileys

€5,50

Porto

Quinta de vallado, tawny | 10 y

De port rijpt vele jaren op eikenhouten vaten waarna de definitieve blend wordt gevormd van de diversiteit aan druiven. Zeer rijke geur met gekonfijt fruit. Krachtig en elegant met zeer lange afdronk.
€9

Quinta de vallado, tawny | 20 Y

Door een nog langere rijping van de port wordt en een nog diepere smaak vergaard. Denk aan tonen van sigaar en donker fruit. Rijk, vol met sap en een bijna satijnen mondgevoel.
€15

Sherry

‘el canado’ pedro ximinez

filmend, dik, stroperig en prachtig in balans. Denk hierbij aan smaken als pure chocolade, honing en drop.
€7

Valdespino, Don Gonzalez VOS Sherry

1 van de oudste Sherry producenten. Mahonie van kleur, en geurt naar karamel, geroosterde amandel, rozijnen en abrikoos. Minutenlange afdronk!
€12

Dessertwijn

De muller, solera, 1954

Gemaakt van garnacha druiven. Mooie, heldere amberkleur met geuren van noten, gedroogd fruit en getoaste specerijen. Een heel bijzonder glas uit het jaar 1954!
€9

Casa silva, late harvest

Gemaakt van semillon en gewürztraminer druiven. Geuren als lychee, meloen, ananas, limoen en perzik. Aangenaam zuurtje van de 15% semillon.
€6,5

Payes tokaj hegyalja, late harvest

Gemaakt van de hongaarse druif harslevelu. Geuren als vanille, bloemen, wit
fruit en linde. Leuk feitje; De kelders van dit wijnhuis zijn opgenomen in de werelderfgoed lijst.
€8

San marzano, primitivo di manduria, dolce

Een rode dessertwijn die 12 maanden heeft gerijpt op frans en Amerikaanse houten vaten. Kersen, vijgen, krentjes, chocolade en honing. Sensationeel glas wijn!
€6

Unieke selectie

Le ruminant des vignes 2012

Een vreemde vogel uit de Casgogne produceert deze unieke wijn. Een beperkte oplage. Het start als een witte wijn gemaakt van 100% Gros Manseng. Er volgt een natuurlijke gisting wat langer duurt als reguliere wijn. Het wordt dus als het ware een sherry. De smaak is echt iets heel gaafs; zeer geconcentreerd, energiek, karamel, noten, zuren, gedroogd fruit en rozijnen. Dit is een prachtige begeleider van een stevige kaasplank.
€12