Restaurant ’t Spuihuis Spui 1 4611 GX Bergen op Zoom 0164 233196

WELKOMBIJ 'T SPUIHUIS

Tot nadere informatie van het RIVM zijn wij gesloten. ’t Spuihuis zal tot die tijd door gaan als ’t Spuihuis bij u thuis.

Op www.spuihuisbezorgt.nl kunt u alle opties bekijken om bij u thuis te kunnen genieten.

Mocht u vragen hebben, aanpassingen willen in het menu, allergenen bespreken of gewoon even bijgepraat worden kunt u ons altijd bereiken door te bellen, een Whatsapp te sturen of te mailen.

0164 233196 | info@spuihuis.nl

We staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen.

Wordt lid van onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven:

Over't Spuihuis

Geschiedenis

De historie van ‘t Spuihuis gaat terug tot de 15e eeuw. Boven de Grebbe, een waterloop, die in de middeleeuwen door de stad stroomde, is `t Spuihuis gesitueerd om als een sluis te dienen. In ‘t Spuihuis zijn allerhande onderdelen van de vroegere gebouwen uit de middeleeuwen en uit de 18e eeuw opgenomen. Aan de achterzijde is dit nog te zien.

Het gebouw heeft in de loop der tijd verschillende bestemmingen gekend: woning voor een sluiswachter, onderkomen voor een brandspuit, een arbeiderswachtlokaal, een sluisinrichting, woning van de havenmeester en pakzolder. In 1838 is ‘t Spuihuis herbouwd en is de klok uit de vroegere Spuitoren opgenomen in het torentje op het dak. In 1976 volgde een restauratie. Restaurant ‘t Spuihuis opende voor het eerst de deuren in 1996.

Anno nu

Al sinds 1996 heeft ’t Spuihuis een prachtige reputatie in onze fijne omgeving Bergen op Zoom. Onze stijl blijft altijd een Franse basis houden, maar we wijken ook uit naar de internationale en regionale kookstijlen en ingrediënten. Na 20 jaar is er natuurlijk een hoop veranderd in de gastronomie. Gelukkig zijn wij hierin mee veranderd naar een voor ons zeer fijne en stabiele basis. In deze basis weten wij u als gast enorm te waarderen en voorop te plaatsen.

De sfeer is bij ons te omschrijven als romantisch, rustgevend, robuust, klassiek met moderne details. In de lente- en zomermaanden is ons Frans terras een zeer fijne plaats om te vertoeven. Wijntonnen, zinken teilen, verse bloemen, strak linnen op tafel, verwarmde plaatsen en fijn meubilair. Onze gasten noemen het niet voor niets ‘Klein Frankrijk’.

In de afgelopen jaren zijn wij telkens opgenomen in restaurantgidsen als ‘Lekker 500’ (waar de beste 500 restaurants van Nederland in staan) & ‘Gault Millau’ . We hebben een Prijs|Plezier vermelding, wat inhoudt dat u een uitstekende maaltijd kunt verwachten voor een fijne prijs.

Sinds januari 2017 zijn wij, Astrid & Rene, de trotse eigenaren van ‘t Spuihuis. Na jaren onszelf opgewerkt te hebben is ons ultieme doel bereikt door nu zelfstandig te ondernemen wat wij met enorm veel bezieling en plezier doen. Astrid als Gastvrouw en Rene als Chef-Kok. Wij zijn omringd door jong talent wat ons dag in dag uit ondersteunt in onze onderneming. We zijn jong en ervaren en zetten alles op alles om voor u als gast een mooie lunch of diner te verzorgen in ons Spuihuis.

Met Gastvrije Groet,

Astrid & Rene

 

Onsrestaurant

Keuken geopend

Maandag vanaf 17.30u
Dinsdag vanaf 17.30u
Woensdag gesloten
Donderdag vanaf 17.30u
Vrijdag lunch vanaf 12.00u tot 15.00u & diner vanaf 17:30u
Zaterdag vanaf 17.30u
Zondag 12.00 (doorlopend geopend)

Restaurant open tot 21.00u

Reserveer online Online bestellen


Open chat