Restaurant ’t Spuihuis Spui 1 4611 GX Bergen op Zoom 0164 233196

Menu

SPUIHUISMENU

Door de seizoenen, diversiteit, lokale ingrediënten en zeer betrouwbare leveranciers is dit menu altijd een plezier om samen te stellen.
Eerlijke producten, eigentijdse presentaties en internationale invloeden zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt in de keuze.

‘KLASSIEKERS VAN ’T SPUI’

Oplopend van voorgerechten naar hoofdgerechten


CARPACCIO €16

Dun gesneden runderlende met truffel crème, Pancetta, kaantjes, bieslook en Padano

 

COQUILLE ‘THERMIDORE’ €19

Gegratineerd met Gruyere, room, sjalot, dragon en peterselie

 

LANGOUSTINE €21

Geroosterde langoustine met rode curry, zwarte knoflook en gepickelde koolrabi

 

KALFSZWEZERIK €19

Krokant gebakken en geserveerd met paddenstoeltjes en ingelegde witte druif

 

ASIAN KING CRAB €29

King Crab bereid met knoflook, rode peper, lente-ui, gember en kokos

 

HERTENLENDE €27

Gebraden lende en zachte sukade met gebrande ui, bereidingen van rode biet en Epoisses creme

 

TARBOTFILET €33

Gebakken filet met bereidingen van bloemkool, artisjok, beurre blanc met paling en citrus

 

CHATEAU BRIAND €59

Om te delen of gewoon voor jezelf!

Klassieke bereiding van het middenstuk van de ossenhaas met seizoensgroente en truffeljus


 

SpuihuisKEUZEMENU

In dit menu hebben we de prijs-kwaliteit verhouding voorop gezet.
Uitgebalanceerde gerechten met liefde gemaakt en altijd supervers!

3 GANGEN €38 | 4 GANGEN €48
(LUNCH 2 GANGEN €29 | 3 GANGEN €38)

Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.
☘️ = Deze gerechten zijn vegetarisch te bestellen

VOOR

3 BEREIDINGEN VAN RUND

Dun gesneden lende, tartaar van de schouder, croquetje van ossenstaart met Padano en truffel

GEPEKELDE ZALM ‘WALDORF’

Bereidingen van knolselderij, appel, kervel, walnoot, avocado en bieslook olie

GEITENKAAS & ARTISJOK ☘️

Krokante bodem met muhammara, zachte geitenkaas, gekonfijte artisjokhart en humus

TUSSEN

BONELESS BBQ IBERICO RIBS

Creme van rode curry, zwarte knoflook en gemarineerde venkel

WITLOF

Zacht gegaarde witlof, schuimige saus van oude kaas en krokante aardappelkaantjes

HOOFD

DUO VAN KALF

Gebraden lende en zachte sukade met Cavollo Nero, bereidingen van rode biet en Epoisses creme

ZEEBAARSFILET & COQUILLE

Gebakken filet met geroosterde coquille, venkel, bospeen, schaaldierenjus en olijfolie

PADDENSTOELTJES & BLOEMKOOL ☘️

Ravioli gevuld met paddenstoeltjes, bloemkool, sjalot, bladspinazie en gerookte boter

Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.

De desserts (m.u.v. de kaas) vallen in het keuzemenu.

☘️ = Deze gerechten zijn vegetarisch te bestellen

DESSERTS

SABAYON €10,50

Luchtige Sabayon met Madeira, sorbet van groene appel en compote van peer en kaneel

🍇 Triebaumer, Traminer Spätlese, Oostenrijk  €7,50

 

DUINDOORNBES & GEZOUTEN KARAMEL €10,50

Tartelette gevuld met ‘curd’ van duindoornbes, roomijs van zoute karamel en gekarameliseerde pecannoot

🍇 Vistamar, Moscatel, Chili €6,25

 

CRÉME BRÛLÈE & VANILLE €10,50

Bereid met tonkaboon, roomijs van vanille, mandarijn en verveine

🍇 Pedro Ximinez Nectar, Gonzalez Byass, Spanje €6,50

 

KAZEN VAN ‘HET KAASATELIER’ €15,00

5 soorten binnen en buitenlandse kazen met noten-rozijnenbrood en vijgencompote

De desserts (m.u.v. de kaas) vallen in het keuzemenu.

Allergenen? Vraag om advies 

en begeleiding bij het maken van een keuze.

INSPIRATIEMENU

‘Dit menu gaat en staat met de kwaliteit en luxe van de producten die hierin verwerkt zijn.

Nieuwe kooktechnieken gecombineerd met klassieke bieden samen een menu wat altijd verrast! Dit geeft ons enorm veel diversiteit en creativiteit.

Het zijn fijne gerechten met uitgebalanceerde smaken geserveerd in een mooi formaat.

Laat ons u verrassen!’

René

4 GANGEN MENU €59

Alleen geserveerd tijdens diner of tijdens de lunch op zondag.
Enkel per tafel te bestellen.

WIJN SELECTIE

Bij alle gangen serveren wij u graag bijpassende wijnen. Altijd hoge kwaliteit, verrassend en complementair aan het gerecht.

4 GANGEN WIJN ARRANGEMENT €30
Ook in ½ glazen te bestellen €16,50.


SPECIALEKOFFIE, THEE, LIKEUREN EN DIGESTIEVEN

PORT

CASA SANTA EUFEMIA

Op eiken en walnoot houtvaten gerijpte port met enorm veel expressie en diepgang.

In de geur vanille, tonkaboon, rozijnen en noten. De afdronk is lang en krachtig.

10 Y  €9 | 20 Y €14

THEE VAN FLEUR DE CAFÉ

Begeleid door onze huisgemaakte friandises

Earl Grey Superior | Bosvruchten | Aardbeien Explosie | Green Gunpowder | Roodbos Naturel | Rooibos Zoete Zonde | Nana Mint | Oma’s Appeltaart | Verse Munt

KOFFIE SPECIALS €8,50

Begeleid door onze huisgemaakte friandises

Irish Coffee – Irish Whiskey

Italian Coffee – Amaretto

French Coffee – Grand Marnier

Spanish Coffee – Tia Maria

Dutch Coffee – Jenever Matuur

Cream Coffee – Baileys

LIKEUREN €5,50

Amaretto Disaronno

 Drambuie

 Grand Marnier

 Limoncello

 Sambuca Molinari

 Cointreau

 D.O.M. Bénédictine

 Tia Maria

 Liqor 43

 Baileys

DIGESTIEVEN

COGNAC

Louis Royer, VS €7

Louis Royer, VSOP €11

ARMAGNAC

Chateau du Tariquet, Classique €6

Chateau du Tariquet, X.O. €12

CALVADOS

Lauriston Reserve Domfrontais €5

Lauriston Hors D’Age Domfrontais €13

 

GRAPPA

Mazetti d’ Altavilla, Nebbiolo, Barolo €6

 

RUM

Don Papa, Cask Mature, Filipines,10 Years €14

WHISKEY

Lagavulin,16 Years, Islay €15

Laphroaig Select Malt, Islay €9

Dalwhinnie, 15 Years, Highlands €10

The Glenlivet Founders Reserve, Speyside €8

Open chat