Restaurant ’t Spuihuis Spui 1 4611 GX Bergen op Zoom 0164 233196

Menu

SPUIHUISMENU

Door de seizoenen, diversiteit, lokale ingrediënten en zeer betrouwbare leveranciers is dit menu altijd een plezier om samen te stellen.
Eerlijke producten, eigentijdse presentaties en internationale invloeden zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt in de keuze.

‘KLASSIEKERS VAN ’T SPUI’

Oplopend van voorgerechten naar hoofdgerechten


CARPACCIO €16

Dun gesneden runderlende, truffel, Pancetta, kaantjes, bieslook en Padano

LANGOUSTINE €23

Licht gebrand, geserveerd in een heldere bouillon van tomaat, watermeloen, koriander en citrus olijfolie

KALFSZWEZERIK €19

Krokant gebakken met bereidingen van zomerbietjes en lichte kalfsjus met basilicum

3 BEREIDINGEN VAN KREEFT €24

Een halve kreeft bereid op 3 manieren; Bisque, Cocktail en Croquetje

COQUILLE ‘THERMIDORE’ €19

Gegratineerd met Gruyere, room, sjalot, dragon en peterselie

DUO VAN IBERICO VARKEN €29

Gebraden lende met stoofje van de procureur, gepofte tomaat, courgette en artisjok

TARBOTFILET €33

Gebakken filet met venkel, zoete aardappel, mosseltjes, garnaaltjes en kreeftenjus


‘SPUI SPECIALS’

Onze Specials zijn per 2 personen te bestellen om te delen of gewoon helemaal voor uzelf!

CHATEAU BRIAND €59

Middenstuk van Ossenhaas van Australisch Grain Fed rund, 350 gr.

Geserveerd in tranches met rijke kalfsjus gemonteerd met truffelboter en geserveerd met groentes en gekonfijte kriel in de schil.

FRUIT DE MER ‘ROYAL’ €95

Een schitterend en luxe Zeevruchtenplateau met diverse bereidingen van Schaal & Schelpdieren.

250 gr. King Crab poten

1 Kreeft van +/- 500 gr.

8 Crevettes

6 Oesters ‘Gillardeau’

Schelpdieren van ’t Seizoen

Plakjes Rauwe Coquille | Oosterse Vinaigrette

Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.

SpuihuisKEUZEMENU

In dit menu hebben we de prijs-kwaliteit verhouding voorop gezet.
Uitgebalanceerde gerechten met liefde gemaakt en altijd supervers!

3 GANGEN €38 | 4 GANGEN €48
(LUNCH 2 GANGEN €29 | 3 GANGEN €38)

Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.
☘️ = Deze gerechten zijn vegetarisch te bestellen

VOOR

STEAK TARTARE & PATA NEGRA

Bereidingen van tomaat en Padano met basilicum, desem crumble en olijfolie

 

SASHIMI VAN ZALMFILET

Vinaigrette van gember en limoen met fijne salade van rettich, paprika, mango en krokante lotuswortel

 

GEITENKAAS & RODE BIET ☘️

Licht gekarameliseerde geitenkaas met fris-zure rode bietjes, witlof, cresson en Savora mosterd

TUSSEN

☘️ (Beide tussengerechten vegetarisch te bestellen)

ONZE ‘PIZZA’

Mini ‘Pizza’ belegd met zachte geitenkaas, Muhammara, lamsnek en artisjok

 

GARNALEN & MOSSELTJES

In schuimige kokos-kaffir soep met olie van geroosterde pepertjes, venkel en komkommer

HOOFD

DUO VAN KALF

Gebraden lende met zachte sukade van de BBQ, gerookte kool, paddenstoeltjes en kalfsjus

 

ZEEBAARSFILET & KREEFT RAVIOLI

Ragû met fijne groentes en garnaaltjes, gebakken zeebaarsfilet, ravioli, Beurre Blanc en citrus

 

WITLOF & TRUFFEL ☘️

Luchtige aardappel crème met sjalot, zacht gegaarde mini witlof, truffel, selder en olie van lavas

Bespreek met ons uw allergenen en wij koken voor u op maat.

De desserts (m.u.v. de kaas) vallen in het keuzemenu.

☘️ = Deze gerechten zijn vegetarisch te bestellen

DESSERTS

KOKOS & EXOTISCH FRUIT €9,00

Ananas tartaar, rijst met kokos en Pandan, passievrucht ‘curd’, mango sorbet en merengue

🍇 Triebaumer, Traminer Spätlese, Oostenrijk  €7,50

ROOD FRUIT & CHOCOLADE €9,00

Panna Cotta van framboos, ganache van aardbei en roos, parfait van witte chocolade en blauwe bes

🍇 ‘Sol del Reymos’, Moscatel, Spanje €6,25

CRÉME BRÛLÈE & KARAMEL €9,00

Bereid met tonkaboon, roomijs van karamel, mandarijn en verveine

 🍇 Pedro Ximinez Nectar, Gonzalez Byass, Spanje €6,50

KAZEN VAN ‘HET KAASATELIER’ €15,00

5 soorten binnen en buitenlandse kazen met noten-rozijnenbrood en vijgencompote

De desserts (m.u.v. de kaas) vallen in het keuzemenu.

Allergenen? Vraag om advies 

en begeleiding bij het maken van een keuze.

INSPIRATIEMENU

‘Dit menu gaat en staat met de kwaliteit en luxe van de producten die hierin verwerkt zijn.

Nieuwe kooktechnieken gecombineerd met klassieke bieden samen een menu wat altijd verrast! Dit geeft ons enorm veel diversiteit en creativiteit.

Het zijn fijne gerechten met uitgebalanceerde smaken geserveerd in een mooi formaat.

Laat ons u verrassen!’

René

4 GANGEN MENU €59

Alleen geserveerd tijdens diner of tijdens de lunch op zondag.
Enkel per tafel te bestellen.

WIJN SELECTIE

Bij alle gangen serveren wij u graag bijpassende wijnen. Altijd hoge kwaliteit, verrassend en complementair aan het gerecht.

4 GANGEN WIJN ARRANGEMENT €30
Ook in ½ glazen te bestellen €16,50.


SPECIALEKOFFIE, THEE, LIKEUREN EN DIGESTIEVEN

PORT

CASA SANTA EUFEMIA

Op eiken en walnoot houtvaten gerijpte port met enorm veel expressie en diepgang.

In de geur vanille, tonkaboon, rozijnen en noten. De afdronk is lang en krachtig.

10 Y  €9 | 20 Y €14

THEE VAN FLEUR DE CAFÉ

Begeleid door onze huisgemaakte friandises

Earl Grey Superior | Bosvruchten | Aardbeien Explosie | Green Gunpowder | Roodbos Naturel | Rooibos Zoete Zonde | Nana Mint | Oma’s Appeltaart | Verse Munt

KOFFIE SPECIALS €8,50

Begeleid door onze huisgemaakte friandises

Irish Coffee – Irish Whiskey

Italian Coffee – Amaretto

French Coffee – Grand Marnier

Spanish Coffee – Tia Maria

Dutch Coffee – Jenever Matuur

Cream Coffee – Baileys

LIKEUREN €5,50

Amaretto Disaronno

 Drambuie

 Grand Marnier

 Limoncello

 Sambuca Molinari

 Cointreau

 D.O.M. Bénédictine

 Tia Maria

 Liqor 43

 Baileys

DIGESTIEVEN

COGNAC

Louis Royer, VS €7

Louis Royer, VSOP €11

ARMAGNAC

Chateau du Tariquet, Classique €6

Chateau du Tariquet, X.O. €12

CALVADOS

Lauriston Reserve Domfrontais €5

Lauriston Hors D’Age Domfrontais €13

 

GRAPPA

Mazetti d’ Altavilla, Nebbiolo, Barolo €6

 

RUM

Don Papa, Cask Mature, Filipines,10 Years €14

WHISKEY

Lagavulin,16 Years, Islay €15

Laphroaig Select Malt, Islay €9

Dalwhinnie, 15 Years, Highlands €10

The Glenlivet Founders Reserve, Speyside €8

Open chat